Jakiś czas temu Arne podał termin, więc od dziś ledwo 10 miesięcy.
Czasu na wspólne ustalenia jeszcze jest sporo. Chętni, którzy muszą na początku roku zaplanować urlop, wiedzą kiedy jest impreza.
Na pewno 10 miesięcy to nie ogrom czasu jeśli idzie o przygotowanie sprzętu- a zima sprzyja tego typu pracom-więc lepiej nie zwlekać. Każdy powinien się zastanowić co mu brakuje, co ma do poprawy/naprawy ( zacząć od priorytetów, a nie od drobnostek/ czyli najpierw, czy mam komplet odzieży, dalej czy mam koszule i gacie na zmianę; warto mieć choć 1 wełnianą- końcówka września..).
Oficjalna strona imprezy poniżej. Zgłoszenia ruszą za pewne na wiosnę- kto jeszcze nie był, a by chciał- impreza jest na zaproszenie, po weryfikacji sprzętu ( w zeszły roku był bałagan- niby można była się zgłaszać grupowo- potem okazało się, że i tak trzeba indywidualnie- więc zakładam, że zgłaszamy się indywidulanie).
https://feldlager.eu/
Moim zdaniem warto, z racji klimatu imprezy, odległości niezaporowej i tego, że w kraju impreza na IIpoł. XVw w takiej skali się nie wydarzy (jak ja bardzo chciałbym się mylić..).