Kogo witam, kogo goszczę?

Rozmowy o wszystkim i o niczym
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Albrecht

Kogo witam, kogo goszczę?

Post autor: Albrecht »

Nowe forum - nowe rozdanie, przedstawmy się pokrótce. A nóż, widelec dołączy ktoś nowy ;)

Zacznę od siebie.. nazywam się Adrian w LBH jestem od września 2010 (o ile mnie pamięć nie myli :) ).
Dłubię czasem w drewnie, skórze i innych materiałach. W tematach, które znam chętnie służę pomocą.
Eukaliptus kaktus... !
Awatar użytkownika
Marek

Re: Kogo witam, kogo goszczę?

Post autor: Marek »

Podążając za przykładem Adriana.

Marek
Pierwsze podejście do reko (nie licząc zabaw w dzieciństwie) i styczność z LBH jakoś w 2005r. / 2006r. Krótki epizod.
Powrót do zabawy zaczął się w 2013r., a pierwsze Świecino w 2014r.
Coś powalczę, coś poszyję.
Awatar użytkownika
Matwiej

Post autor: Matwiej »

Maciek,

stowarzyszenie Konfraternia Puszkarzy Królewskich, czyli grupa bardzo rodzinna.

Z reko powiązany od 2009, raz słabiej, raz mocniej :)

Zamieszkały w Gdańsku.
Pozdrowienia ze Stolycy państwa krzyżackiego :))
Awatar użytkownika
Robert

Post autor: Robert »

Robert, Gepettem zwany. Zakręcony na punkcie średniowiecza od dzieciaka. Pierwsza impreza reko wrzesień 2010. Kilka miesięcy wcześniej kumpel ze studiów pomógł mi wejść w środowisko, pierwsze treningi (od zawsze około DESW), powolne zbieranie szpeju. Z tamtych czasów zostały mi tylko na pamiątkę buty, samodzielnie uszyte. Obecnie na potrzeby hobby wykonuję praktycznie tylko ruchomości drewniane.
Awatar użytkownika
Radosław Karolczuk

Post autor: Radosław Karolczuk »

Dzień dobry Wszystkim -

dla ułatwienia identyfikacji , miast nicka "Proch Czarny" (na co miałem ochotę) podałem imię i nazwisko.
Fotka też trafiła tam gdzie powinna, więc sprawom kurtuazyjno-identyfikacyjnym stało się zadość, jak mniemam.
Co do motywacji i kwalifikacji przydatnych Rocie - pierwszą armatę zbudowałem w wieku 8 lat i tak mi zostało na następne bez mała pół wieku.
Od 2009 jestem cejgmistrzem Konfraternii Puszkarzy Królewskich, czyli takim osiełkiem roboczym, ciągnącym każdą bombardę na każdej linie.
Ale na polu bitwy mogę być nawet kaszubskim chłopem - byleby w dobrym (czytaj : w Waszym) towarzystwie.
---------------------------------------
Trzaśniem, bo zaśniem :D
Awatar użytkownika
Mayris

Post autor: Mayris »

Marcin - Mayris

Kocham średniowiecze od zawsze. Szermierkę, łucznictwo, jazdę konną, kuchnię i rzemiosła.
Szyję ubrania, buty i galanterię skórzaną.

Organizowałem z Hako turnieje rycerskie w Lęborku w latach 2004-2007. Jestem prezesem Stowarzyszenie Lęborskie Bractwo Historyczne i cały czas działamy w kierunku późnego średniowiecza, w szczególności wojny trzynastoletniej.
W Lęborku robiliśmy Turniej Artylerzystów, Smaki Średniowiecza, Spacery z duchami Krzyżaków, Festiwale Rzemiosł Dawnych, Żywe Lekcje Historii i inne różne pomysły.

Poza średniowieczem fan Tolkiena, dobrego fantasy si-fi oraz Warhammera bitewniaka.
Malwina

Post autor: Malwina »

Witam.
Malwina
W rekonstrukcji stażem jestem tyle co przy koniach, bedzie to już 14 lat.
Przygodę zaczełam od wieku XVII, następnie zamiłowanie do średniowiecza pchneło mnie w późną XV, od kilku lat zajmuje się też XIw , ale skoro tu jestem to oznacza powót na stare śmieci Wojny Trzynastoletniej.
W reko skupiam się głównie na jednostkach konnych i to najbardziej pielęgnuję, inspirują mnie wszelkiego rodzaju wyprawy( niekoniecznie w przyjaznych warunkach :)), szermierka, działam też w kowalstwie.

Pozdrawiam !
Awatar użytkownika
marcus_lbh

Post autor: marcus_lbh »

Witam
Od wielu lat jestem członkiem Lęborskiego Bractwa Historycznego w grupie rekonstrukcyjnej w której jestem altylerzystą i kusznikiem.
Nadal jestem czynny zawodowo co ogranicza niestety moje możliwosci uczestniczenia w pokazach, imprezach rekonstrukcyjnych oraz innych aspektach działalności Bractwa.
Awatar użytkownika
Igor kubisiak

Post autor: Igor kubisiak »

Najmłodszy i najświeższy nabytek LBH. Historią zainteresowany od małego a oprócz tego fan uniwersum fallouta,warhammera fantasy i wiedźmina. Pierwsze świecino w roku 2019 a wpisanie na liste członków kilka miesięcy później, od tamtego czasu staram się być na każdej imprezie. Na razie szyje w materiałach i w skórze to co mi potrzeba.
ODPOWIEDZ