Feldlager at the Brandenburg 15-17.09.2023

Awatar użytkownika
Mayris

Re: Feldlager at the Brandenburg 15-17.09.2023

Post autor: Mayris »

Wyjazd:

1. Ubezpieczenie - EKUZ https://pacjent.gov.pl/ekuz albo inne dodatkowe
2. Suspensory kupujemy? Chyba warto...
3. Pakowanie 9 IX (sobota proponuję, godzina18+, pakujemy sprzęt obozowy do mojego auta, zbroje do innych) i 13 IX, tak aby naszykować się do wyjazdu w czwartek rano i w dzień wyjazdu już nic nie pakować
4. Ilość aut - chyba 3 pojedziemy, aby wygodniej było i aby się zmieścić, do mojego sprzęt obozowy i pawęże
5. Część kosztów pokryjemy ze środków na konta LBH zarobionych w tym roku
JakStu

Post autor: JakStu »

1. Ubezpieczenie - EKUZ https://pacjent.gov.pl/ekuz albo inne dodatkowe
2. Suspensory kupujemy? Chyba warto...
3. Pakowanie 9 IX (sobota proponuję, godzina18+, pakujemy sprzęt obozowy do mojego auta, zbroje do innych) i 13 IX, tak aby naszykować się do wyjazdu w czwartek rano i w dzień wyjazdu już nic nie pakować
4. Ilość aut - chyba 3 pojedziemy, aby wygodniej było i aby się zmieścić, do mojego sprzęt obozowy i pawęże
5. Część kosztów pokryjemy ze środków na konta LBH zarobionych w tym roku

Ad 1 - Do soboty jestem w Lęborku, jak dacie mi upoważnienia mogę w przyszłym tygodniu w Gdańsku podejść wyrobić
Ad 2 Ja mam
Ad 3 - bardzo średnio mi pasuje ten wieczór. Jak must have to mogę być, ale wolałbym (najrawdopodobniej) nie
Ad 4 i 5 ok :)
Awatar użytkownika
Robert

Post autor: Robert »

Takie pytanie, laika- bo nie mam ani prawka, ani auta... czy w takim składzie osobowym jaki mamy Mayris ma zmiennika do prowadzenia busa..?
Do czego zmierzam- żeby się wypowiedzieli kierowcy i właściciele aut, jakimi mamy jechać, bo to zawieszone zostało w próżni (chyba, że coś mi umknęło), czy 2 czy 3 samochody.
(nie wiem, czy dobrze rozumiem, oprócz Mayrisa- Adrian i Marek..?).
Na tym etapie dobrze by było mieć to uzgodnione (zaryzykuję nawet stwierdzenie, że dobrze by było uzgodnić kto z kim w aucie jedzie.
Nie damy rady chyba tak zrobić, w wariancie 3 pojazdy, aby w każdym był ktoś z niemieckim i ktoś kto już tam był/ to by się udało tylko w wariancie podróży na 2 samochody ( i wtedy w busie między innymi Adrian i Marcin a w drugim Jakub (niemiecki) i ja (byłem).
Awatar użytkownika
Igor kubisiak

Post autor: Igor kubisiak »

1 Mam
2 jak będzie zamówienie to się dokładam
3 Tak jak i Jakubowi mi wskazany termin też średnio pasuje
Awatar użytkownika
Mayris

Organizacyjne

1. Wyjazd 3 atutami:
a) moje na transportowo (wyciągnięte 6 siedzeń) + 1 osoba kierująca (Radek?)
b) drugie auto: 3 osoby + zbroje
c) trzecie auto 4 osoby

2. Wyjazd 14.09.2023 rano spod b32, godzina do ustalenia - trasa zajmie około 9 godzin

3. Skarbnikami wyjazdu: Maciej i Igor proponuję

4. Zakupowy wyjazdu: Adrian i Marek

5. Pakowanie w baszcie dużych rzeczy 09.09.2023 wieczorem, pewnie po 18.00
a) listę rzeczy kuchennych - Jakub i ich spakowanie
b) namioty zabieramy 2 (kuchnia i mój pawilon), będzie jeszcze pawilon Jakuba Weredzina
c) stoły i siedzenia odbieram od Roberta 11.09.2023
d) osobisty sprzęt należy spakować wcześniej i wrzucić do OZNACZONEGO worka/torby

6. Jedzenie - podstawowe wyżywienie - zrzutka na to co w załącznikach. Frykasy we własnym zakresie. Będzie nas łącznie 10 osób (9 od nas + J. Weredzin). Trzeba określić ilość zestawów z załącznikiem. Proponuję po 4 zestawy z każdego rodzaju: 720 zł na 10 osób = 72 zł, myślę, że to niedużo
Uwzględniam od czwartku kolacji do poniedziałku śniadania.
Nie chcemy się skupiać na gotowaniu. Nie taki jest cel wyjazdu. Wezmę tylko kuchenkę samochodową do podgrzania. Może kto dysponuje butlą turystyczną z palnikiem, to szybciej będzie. Nie wiem jak z paleniem ognisk.

7. Obozowanie: spanie w 1 namiocie (moim), 1 namiot (J. Weredzin - magazyn), kuchnia przestrzeń wspólna.

8. Uwagi, pytania?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
Matwiej

Post autor: Matwiej »

Zgłaszam się na skarbnika + kierowcę z trzecim autem. Spokojnie mogę zabrać 4 osoby.
Pozdrowienia ze Stolycy państwa krzyżackiego :))
JakStu

Post autor: JakStu »

Ad jedzenie
Będę na 95% miał palnik i gaz turystyczny

Plan dnia przewiduje 2 posiłki, nie 3. Raczej nie ma sensu kupować 12 potraw - nie zdążymy ich przygotować i zjeść. Jeśli chcemy coś zjeść między śniadaniem a kolacją (a myślę, że chcemy, dzień jest intensywny) to raczej coś na szybko w stylu pieczywo/wafle ryżowe/jabłko/kiełbasa/czekolada - optowałbym za tym, żeby zaopatrzyć się trochę w tego rodzaju jedzenie. Pytanie czy to we własnym zakresie czy wspólnie? Można wspólnie.

Poza tym każde jedzenie jest z mięsem. Ja i Marek, pewno Robert, Marcin(?) Igor(?) w piątek raczej bezmięsnie. Pytanie czy pozostali są w stanie zjeść całość sami.

Sobota śniadanie/kolacja, niedziela śniadanie/kolacja te racja żywnościowe jak najbardziej ok.
Ci bezmięśni mogą się na piątek zaopatrzyć się imo indywidualnie (np. owsianka instant? Kanapki z czwartku? owsianka błyskawiczna + suszone owoce?). Mielibyśmy 2 źródła ognia więc dałoby radę symultanicznie przygotowywać posiłki.
Pytanie czy mięśni przejedzą sami całą porcję racji żywnościowych.

Uwaga odnośnie ciepłego jedzenia - czy będziemy mieli dość czasu? Te dania przygotowuje się 40-50 minut jak patrzę, więc patrząc na plan raczej tak.
Mam wątpliwość odnośnie kolacji. Tj zgaduję coś na kształt kiełbasy w sosie barbecue co kiedyś na popisie jedliśmy. Nie sądzę byśmy na palniku byli w stanie to podgrzać. Nie wiem jak na kuchence przy samochodzie.

Ad podróż
Czy wiadomo już czy i gdzie zatrzymujemy się po drodze? Pytanie kierowane głównie do Adrian Stolc

Ad pakowanie
Przygotuję dziś skrzynie z 7 (?) zestawami zastawy (Karolczuki + Weredzin biorą sami, nie mam info od Gepetta) + jakieś 2 extra miski/garnek.
Zostawię swoje rzeczy
Awatar użytkownika
kuba_w

Post autor: kuba_w »

TO może tak, luźna propozycja. Na Sobotę i Niedziele szybki racje żywnościowe ( wspólny zakup) mam też małą butlę z palnikiem to będą dwie. Natomiast, Czwartek Piątek wyżywienie we własnym zakresie. Zabrany prowiant nie powinien się do tego czasu zepsuć.
Kuba W. - Piotrków Tryb.
Awatar użytkownika
Mayris

Podsumowując -> Ile i jakich Radek ma zakupić?
Awatar użytkownika
Marek

Post autor: Marek »

Co oznacza zakupowy?

Macieju auta już zostały rozdzielone chyba, że Adrian nie chce jechać swoim? ale kierowców nigdy dość :-)
ODPOWIEDZ