Smocza w Pruszkowie 7-9 czerwca 2024
- Barbatvs
Re: Smocza w Pruszkowie 7-9 czerwca 2024
Sytuacja się trochę wyklarowała i niestety odpadam. 

Nie ma to jak z rana pomylić prochownicę z tabakierą.
-
Odpadam z wyjazdu.
Tak więc:
1. Mayris
2. Robert
3. Maciej K
4. Igor
5. Wolne miejsce
Tak więc:
1. Mayris
2. Robert
3. Maciej K
4. Igor
5. Wolne miejsce
-
Mayris
2. Robert
3. Maciej K
4. Igor
5. Maciej B
6. Daniel W
2. Robert
3. Maciej K
4. Igor
5. Maciej B
6. Daniel W
- Mayris
Wpisałem: 1. Marcin Ramczyk - konno
2. Maciej Karolczuk - pawęż
3. Igor Kubisiak - pawęż
4. Maciej Budkowski - pika
5. Daniel Wątroba - pawęż
Poniżej tekst z wydarzenia na fb - organizacyjny
OGŁOSZENIE PARAFIALNE!
Zasadnicza część imprezy jest planowana na sobotę i niedzielę do obiadu. Piątek to czas przyjazdów, ale możecie przyjeżdżać już od czwartku - niektórzy już tak się zapowiedzieli
Koszt imprezy to 30 zł od osoby, płatne na miejscu gotówką lub blikiem. W ramach składki będzie drewno opałowe, dostęp do wody i kibli, wywóz śmieci.
Będzie można palić ogniska - czy to w celach kulinarnych, czy towarzyskich - ale prośba o ich zabezpieczenie ze względu na bliskość lasu. Drewno będzie zwiezione obok obozu, ale raczej w większych klocach, więc najlepiej zaopatrzcie się w jakieś siekiery
Dostępne będą dwie sławojki w ogrodzie karczmy oraz dwie toalety w budynku. Umywalki w obu miejscach, ale prysznicy brak. Dodatkowy ustęp wody będzie po drugiej stronie rzeczki, przy ujeżdżalni.
Najbliższy sklep jest ok 1.5 km od obozu. Do tego na miejscu karczma, która już została uprzedzona, że trochę więcej osób może chcieć się w niej stołować
Przewidujemy korzystanie z broni czarnoprochowej (w końcu sami tam strzelamy), ALE w wyznaczonych godzinach! Ze względu na fakt, iż w okolicy nie będziemy sami, nie ma mowy o strzelaniu na wiwat jak armia czerwona. Jeśli będziecie chcieli postrzelać poza wcześniej ustalonymi godzinami, musi to być bezwzględnie zgłoszone do nas.
Po weekendzie opublikujemy mapkę terenu, gdzie będą zaznaczone obozowisko, pole manewrowe i inne kluczowe miejsca, jak również dojazd/dojście do nich.
Po weekendzie podamy proponowane godziny manewrów - ich sztywne określenie jest konieczne ze względu na pracę koni.
Podamy też stawki za wynajem koni.
Na chwilę obecna zakładamy zarezerwowanie koni dla osób, które jako konni się zadeklarowali, ale jeśli ktoś będzie chciał - czy to z tych osób, czy z pozostałych - wynająć konia na jazdę w teren, to będzie taka możliwość. Będziemy to już ustalać indywidualnie.
Opłaty za wynajem koni będą zbierane przez Schabka w piątek. Jeśli ktoś wcześniej z konia zrezygnuje, niech da nam znać - pamiętajcie, że konie pracują w stajni i jeśli zabukujemy je dla nas, to ktoś inny z nich nie skorzysta.
Telefony kontaktowe do nas:
Szaman - 601916945
Schab - 501086814
Jasiek - 662124740 (jak powyższe zawiodą
)
Jutro po południu wybywam na piracki rejs, więc mogę mieć obsuwy z odpisywaniem na pytania - ale od poniedziałku jestem Wasz
Z pozdrowieniem,
Szaman
3. Igor Kubisiak - pawęż
Poniżej tekst z wydarzenia na fb - organizacyjny
OGŁOSZENIE PARAFIALNE!
Zasadnicza część imprezy jest planowana na sobotę i niedzielę do obiadu. Piątek to czas przyjazdów, ale możecie przyjeżdżać już od czwartku - niektórzy już tak się zapowiedzieli
Koszt imprezy to 30 zł od osoby, płatne na miejscu gotówką lub blikiem. W ramach składki będzie drewno opałowe, dostęp do wody i kibli, wywóz śmieci.
Będzie można palić ogniska - czy to w celach kulinarnych, czy towarzyskich - ale prośba o ich zabezpieczenie ze względu na bliskość lasu. Drewno będzie zwiezione obok obozu, ale raczej w większych klocach, więc najlepiej zaopatrzcie się w jakieś siekiery
Dostępne będą dwie sławojki w ogrodzie karczmy oraz dwie toalety w budynku. Umywalki w obu miejscach, ale prysznicy brak. Dodatkowy ustęp wody będzie po drugiej stronie rzeczki, przy ujeżdżalni.
Najbliższy sklep jest ok 1.5 km od obozu. Do tego na miejscu karczma, która już została uprzedzona, że trochę więcej osób może chcieć się w niej stołować
Przewidujemy korzystanie z broni czarnoprochowej (w końcu sami tam strzelamy), ALE w wyznaczonych godzinach! Ze względu na fakt, iż w okolicy nie będziemy sami, nie ma mowy o strzelaniu na wiwat jak armia czerwona. Jeśli będziecie chcieli postrzelać poza wcześniej ustalonymi godzinami, musi to być bezwzględnie zgłoszone do nas.
Po weekendzie opublikujemy mapkę terenu, gdzie będą zaznaczone obozowisko, pole manewrowe i inne kluczowe miejsca, jak również dojazd/dojście do nich.
Po weekendzie podamy proponowane godziny manewrów - ich sztywne określenie jest konieczne ze względu na pracę koni.
Podamy też stawki za wynajem koni.
Na chwilę obecna zakładamy zarezerwowanie koni dla osób, które jako konni się zadeklarowali, ale jeśli ktoś będzie chciał - czy to z tych osób, czy z pozostałych - wynająć konia na jazdę w teren, to będzie taka możliwość. Będziemy to już ustalać indywidualnie.
Opłaty za wynajem koni będą zbierane przez Schabka w piątek. Jeśli ktoś wcześniej z konia zrezygnuje, niech da nam znać - pamiętajcie, że konie pracują w stajni i jeśli zabukujemy je dla nas, to ktoś inny z nich nie skorzysta.
Telefony kontaktowe do nas:
Szaman - 601916945
Schab - 501086814
Jasiek - 662124740 (jak powyższe zawiodą
Jutro po południu wybywam na piracki rejs, więc mogę mieć obsuwy z odpisywaniem na pytania - ale od poniedziałku jestem Wasz
Z pozdrowieniem,
Szaman
- Robert
Za tydzień sugerowany wcześniej dzień wyjazdu, trzeba parę kwestii organizacyjnych uzgodnić na dniach.
-jak z autem/autami- (z tym jest związane ile zabrać rzeczy/ sam planuję na minimalu)- mam ławki składane, aby skompresować rzeczy do siedzenia i jeden składany stół +mały basztowy i się pomieścimy
-czy zabieracie wiatę
-namioty (czy 1 duży starczy wątpię -mam stożek spokojnie mieszczący 2 osoby ze szpejem, bardziej przestronny niż wasze soldiery)
-gotowanie- czy wspólnie (na zmianę) czy każdy w swoim zakresie
-powrót w niedzielę o której ( nieszczęsne wybory wtedy są)
Bo z tego co rozumiem, z naszego kręgu znajomych to
1. Marcin Ramczyk - konno
3. Igor Kubisiak - pawęż
6.Jarek-strzelec?
7.Robert- włócznia, nie wyrobiłem się z pawężą
-jak z autem/autami- (z tym jest związane ile zabrać rzeczy/ sam planuję na minimalu)- mam ławki składane, aby skompresować rzeczy do siedzenia i jeden składany stół +mały basztowy i się pomieścimy
-czy zabieracie wiatę
-namioty (czy 1 duży starczy wątpię -mam stożek spokojnie mieszczący 2 osoby ze szpejem, bardziej przestronny niż wasze soldiery)
-gotowanie- czy wspólnie (na zmianę) czy każdy w swoim zakresie
-powrót w niedzielę o której ( nieszczęsne wybory wtedy są)
Bo z tego co rozumiem, z naszego kręgu znajomych to
1. Marcin Ramczyk - konno
3. Igor Kubisiak - pawęż
6.Jarek-strzelec?
7.Robert- włócznia, nie wyrobiłem się z pawężą
- Mayris
Organizacyjnie dla osób na wyjazd:
1. Pakowanie - środa wieczór, po 18-tej, szermierki nie będzie
2. Wyjazd do Pruszkowa- czwartek 16-18 szacunkowo, na miejscu szacunkowo 22-23
3. Spanie w namiocie dużym, gotowanie wspólne na ognisku, zajęcia wg planu konne i piesze
4. Powrót - wyjazd tak, aby na 18.00 w niedzielę na Mszę podjechać po drodze.
5. Szymek - muszę odwieźć na piątek wieczór do Paprotni i w niedzielę ok 16-tej odebrać
6. Jadą komturowozem - Mayris, Robert, Szymek, Igor K, Daniel i Maciej B. -> Cacy i Maciej K dostają się osobno
1. Pakowanie - środa wieczór, po 18-tej, szermierki nie będzie
2. Wyjazd do Pruszkowa- czwartek 16-18 szacunkowo, na miejscu szacunkowo 22-23
3. Spanie w namiocie dużym, gotowanie wspólne na ognisku, zajęcia wg planu konne i piesze
4. Powrót - wyjazd tak, aby na 18.00 w niedzielę na Mszę podjechać po drodze.
5. Szymek - muszę odwieźć na piątek wieczór do Paprotni i w niedzielę ok 16-tej odebrać
6. Jadą komturowozem - Mayris, Robert, Szymek, Igor K, Daniel i Maciej B. -> Cacy i Maciej K dostają się osobno
- Igor kubisiak
a.d. 2 jeżeli mogę prosić to bardzo by mi było miłe wyjechać o godzinie 18. Wcześniej mogę się z wszystkim nie wyrobić.
- Robert
Dojedziemy mocno po zmroku- jeśli macie- zabierzcie latarki czołówki do rozbicia namiotu.
Odnośnie obozowania- Jarku masz w aucie spakowane swoje 3 stoły..?
Jak tak, ode mnie byśmy same ławki wzięli.
Odnośnie obozowania- Jarku masz w aucie spakowane swoje 3 stoły..?
Jak tak, ode mnie byśmy same ławki wzięli.
- Matwiej
Nie jestem w stanie jechać - za dużo pracy i zobowiązań domowych.
Pozdrowienia ze Stolycy państwa krzyżackiego
)

- Robert
https://www.youtube.com/watch?v=2bi3RXd66NU
Impresja z wyjazdu oczami Drzewiaka i Maćka Króla.
Impresja z wyjazdu oczami Drzewiaka i Maćka Króla.