Uwagi, propozycje, pomysły itp.
1. Mapa Pomorza do opowieści o wojnie 13-letniej - za mało o tym jest z żetonami miast Polskich i Krzyżackich - mogę opowiadać mogę opowiadać - 1 na 2 metry rozmiar - trzeba mapę wykonać - dla nas i dla widzów
2. Mapa Świecina do opowieści o bitwie samej + żetony symbolizujące wojsko, aby fazy bitwy ukazać - mogę opowiadać - 1 na 2 metry rozmiar - trzeba mapę wykonać - dla nas i dla widzów
3. Pokazanie wozu taborowego przed obozem do czego służył - tu załogę dobrać, pawęże, artylerię, pale, łańcuchy i pokazać dlaczego było to skuteczne - artylerię między wozami ustawić, itp - takie zdjęcie 3d zrobić - kwestia gdzie to umieścić - dla nas i dla widzów
4. Warsztaty traktatowe w ubiorach średniowiecznych - Xsiążeca poprowadzi - dla nas
5. Warsztaty - jak wyglądał ubiór kobiecy i męski - dla nas
6. Scenariusz bitwy dopracować (kolejność zdarzeń, sztandary, kilka oddziałów na 1 stronę itp)
7. Zaplanować obóz uwzględniając potrzeby widzów, nasze i Adama

8. Posiłki i kuchnia - pole do popisu jest duże
9. Wcześniej przyjechać na urlop + aby w czwartek i piątek coś dla nas zrobić
10. Pokazać rzemiosła/detale/namiot/wyposażenie itp, aby każda osoba potrafiła o 1 rzeczy opowiedzieć - to przyda się na zawsze! Czasu jest sporo, aby zgłębić tajnik i zaprezentować np. kaletnictwo czy plecenie sznurków - to nie musi być duża rzecz, ale chcę, aby była porządnie i pięknie przygotowana
11. Zsynchronizować to wszystko