POPIS - wrzesień 2024

Awatar użytkownika
Mariush

Re: POPIS - wrzesień 2024

Post autor: Mariush »

1. Mayris 14 tak 21 tak
2. Robert 21
3. Maciek 21 tak
4. Igor 14tak 21tak
5. Krystian 21tak (pomimo ze w sumie nie jestem członkiem roty, moge sie zjawic i pogadac)
6. Daniel 14 i 21.
7. Marek 14 i 21
8. Jakub 14 i 21 postaram się być, ale żaden termin nie mogę się zadeklarować. Chyba 21 lepiej
9. Adrian 21 być może przyjadę na chwilę, następnego dnia wczesnym rankiem mam wyjazd pracowy
10. Mariusz - będę na pewno na ustalone zebranie, a mam nadzieję, że będę ponad nie dłużej.
Lothar

Post autor: Lothar »

1. Mayris 14 tak 21 tak
2. Robert 21
3. Maciek 21 tak
4. Igor 14tak 21tak
5. Krystian 21tak (pomimo ze w sumie nie jestem członkiem roty, moge sie zjawic i pogadac)
6. Daniel 14 i 21.
7. Marek 14 i 21
8. Jakub 14 i 21 postaram się być, ale żaden termin nie mogę się zadeklarować. Chyba 21 lepiej
9. Adrian 21 być może przyjadę na chwilę, następnego dnia wczesnym rankiem mam wyjazd pracowy
10. Mariusz - będę na pewno na ustalone zebranie, a mam nadzieję, że będę ponad nie dłużej.
11. Lothar 21 tak
Awatar użytkownika
Mayris

Post autor: Mayris »

W związku z tym, że Lębork w połowie sierpnia nas poprosił o pomoc w zrobieniu kalendarza Zabytki i rycerze na 2025 rok popis będzie ułożony pod dwie kwestie: kalendarz i nasze plany na przyszłość (2024 i 2025). Uważam, że komu czas pozwala to powinien pomóc, ze względu na basztę i dobre stosunki z miastem.

1. Kalendarz: zdjęcia do zrobienia, tak aby pokazać zabytki i nas. Najlepiej ująć każdą porę roku (w 45 -60 dni to trudne). Dlatego pośpiech, aby wykorzystać pogodę i wykonać zdjęcia w terenie do miesięcy wiosna-lato-jesień.
Mamy na razie koncepcje następujących planów zdjęciowych:
a) wóz + 2 konni + piechota zaciężna + panorama Lęborka - łąki pod miastem od strony Nowej Wsi
b) konni i piechota w starym mieście: zamek, mury, baszty itp - tu już bez wozu z uwagi na logistykę, może przeprawa przez rzekę koło zamku od strony mechanika?! :D
c) obłóczyny, ślub, mnisi, Krzyżacy w kościele Świętego Jakuba
a i b - ważne jest, aby to zrobić priorytetowo, c jak się nam uda (kościół będzie dostępny po 19-tej) i będziemy mieli siły

Od ok. 11-tej możliwe są zdjęcia, więc jeżeli kto czasem dysponuje to zapraszam do udziału w przedsięwzięciu. Będziemy z tego mieli kalendarze dla nas.

Ok.16-tej popis w baszcie + posiłek,a by wyrobić się na 19-tą na dodatkowe zdjęcia w kościele. Po ich wykonaniu afterek do białego rana!

WAŻNE: Proszę wpisać kto może wziąć udział w zdjęciach, aby zaplanować szczegóły. Ubiór do zdjęć - zbrojno jak na popis roty

2. Plany na przyszłość:
a) ustalić datę kolejnego popisu jeżeli chcemy dalej robić projekt
b) 30-lebie LBH październik/listopad 2024
c) Święto Niepodległości 2024
d) Noc Muzeów lub Jarmark Świętego Jakuba maj/lipiec 2025 jako Festiwal Rzemiosł Dawnych?
d) manewry konne w Pruszkowie wiosną
e) Świecino
f) Lauchroden
g) inne propozycje: Chojnice, Malbork, Grunwald?!
h) koncepcje, uwagi, propozycje, drobne poprawki ubiorów, określenie komu co brakuje?

Młodzież także zapraszam rzecz jasna - Igor przekaż proszę!
Awatar użytkownika
Barbatvs

Post autor: Barbatvs »

1. Krystian - mogę się pisać do obsługi konia.
Nie ma to jak z rana pomylić prochownicę z tabakierą.
Awatar użytkownika
Robert

Post autor: Robert »

2. Robert, na zdjęcia nie dam rady, dopiero na popis.
Lothar

Post autor: Lothar »

3. Lothar, przyjadę na 11 i pomogę ze zdjęciami. Na miejscu już mam swój zestaw Krzyżacki to mogę się przebierać zależnie co będzie potrzebne
Awatar użytkownika
Matwiej

Post autor: Matwiej »

3. Lothar, przyjadę na 11 i pomogę ze zdjęciami. Na miejscu już mam swój zestaw Krzyżacki to mogę się przebierać zależnie co będzie potrzebne
4. Maciek - będę od 11
Pozdrowienia ze Stolycy państwa krzyżackiego :))
Awatar użytkownika
Daniel Gosk

Post autor: Daniel Gosk »

4. Maciek - będę od 11
5. Daniel - tak samo jak Robert będę dopiero na popis.
Awatar użytkownika
Mariush

Post autor: Mariush »

4. Maciek - będę od 11
6. Mariusz - Przyjeżdżam na 11:00 z dwoma końmi, po zdjęcia muszę je odwieźć do stajni. Czyli wychodzi na to, że muszę wrócić na rozmowę i około 19:00 muszę być z powrotem w domu i po jakimś czasie wrócę na after.
Maciej Budkowski

Post autor: Maciej Budkowski »

4. Maciek - będę od 11
6. Mariusz - Przyjeżdżam na 11:00 z dwoma końmi, po zdjęcia muszę je odwieźć do stajni. Czyli wychodzi na to, że muszę wrócić na rozmowę i około 19:00 muszę być z powrotem w domu i po jakimś czasie wrócę na after.
7.Maciej B Będe od 16
ODPOWIEDZ