POPIS - wrzesień 2024

Awatar użytkownika
Mayris

Re: POPIS - wrzesień 2024

Post autor: Mayris »

1. Zdjęcia - 7 osób, grupa na fb zrobiona, aby wiedzieć co i jak
2. Osoba do ogarnięcia posiłku potrzebna? - punkt 3 należy uwzględnić
3. Kto na noc zostaje?
Awatar użytkownika
Daniel Gosk

Post autor: Daniel Gosk »

Ja, z soboty na niedzielę.
Awatar użytkownika
Mayris

Post autor: Mayris »

Zmiana mała. Najpierw zdjęcia w mieście. Potem Now Wieś Leborska.
Spotykamy sie w baszcie
Awatar użytkownika
Marek

Post autor: Marek »

Obecni:
Mayris, Maciek Budkowski, Daniel Wątroba, Krystian, Lothar, Radek, Daniel Gosk, Igor, Maciej Karolczuk, Marek

Notatki:
1.Komunikacja
-Prośba o czytanie forum i odpisywanie na forum
-Prośba o wymienienie się nr telefonów ponieważ często pojawia się potrzeba w trakcie działań by do kogoś zadzwonić i jest to niemożliwe bo nie mamy do siebie telefonów
2.Porządek w baszcie
-w trakcie działań odbywających się w Lęborku każdy (kto posiada) nosi klucz do baszty przy sobie
-utrzymujemy porządek w baszcie
-każdy kto ma półkę na strychu ma przykleić kartkę z podpisem, oznaczając że jest ona jego
-jedna z pierwszych półek orzy wejściu będzie przeznaczona na ubrania do pożyczania
-jeśli finanse pozwolą to zrobić remont łazienki np. zmienić prysznic i szafki
3.Przyszłe wydarzenia
-publikacja i promocja 43 biuletynu (październik, listopad) -promocja w staroście/ wieży ciśnień
-fotoksiążka 30 lat LBH
-11 listopada święto niepodległości -w Lęborku przemarsz + pogadanka o zwycięskich bitwach (osobny temat na forum)
-składamy wniosek o finanse na jarmark/noc muzeów/11.11
-noc muzeów(maj17?) – od około południa -robimy średniowieczną ulicę (szewc, kolczuga, rzeźbiarz, mydło, chleb, stolarz, zapytać incantare, zapytać Śwecino czy mogą przyjechać i robić tłum,
-spacer z duchami krzyżaków
-maj/czerwiec -manewry w Pruszkowie
4.Świecino
-utrzymujemy kurs z propagowaniem poprawności historycznej
-szykujemy dodatkowe ciuchy do pożyczenia
-dbamy o poprawność oznaczeń stron na inscenizacji
Pomysły na następną edycje:
-wywalenie bramy
-palenie 2 chat
-wozy taborowe + wóz z runowa + wóz LBH -ustawić obóz polski z 2 namiotami
-stoisko z uzbrojeniem Lothar z np. Maćkiem Budkowskim
-ułożyć plan wystąpień przy stanowiskach + tablica informacyjna w obozie z rozpiską
-pogadanka „Wojna 13 letnia i bitwa pod Świecinem„-Mayris. Zarówno dla turystów w sobotę jak i osobno dla rekonów w czwartek/piątek
-W sobotę miejscu polskiego obozu stanowisko z wozami taborowymi i żołnierzami dostępne dla turystów w godzinach dostępności atrakcji
-mapka atrakcji i mapa bitwy-Krystian
-planowanie obozu Krystian i Jarek
5.Lauchroden
-jedziemy
-kontakt z organizatorami -Marek i Mayris, Robert? (do poruszenia: bhp, iusttia, ogniska, śmietniki)
Po naszej stronie:
- do ustalenia skład i role
-wspólne żywienie
-robimy obóz wojskowy (warty, pobudki)

6.Popisy
Robimy wojsko. Zawsze obowiązkowo na 1 miejscu manewry. Reszta dodatkowo jeśli damy radę.
Awatar użytkownika
Barbatvs

Post autor: Barbatvs »

Marek pisze: ndz wrz 22, 2024 1:21 am
-mapka atrakcji i mapa bitwy-Krystian
-planowanie obozu Krystian i Jarek
"Mapa obozu/atrakcji" - generalnie jakąś tam koncepcje mam, chociaż jak by ktoś trafił na jakieś grafiki którymi można się zainspirować to prosił bym o wrzucenie tutaj albo podesłanie. No i wcześniejsze o atrakcjach (ale to powinno słynąć do planowania obozu)

"Mapa pola bitwy" jest na ryle nowym pomysłem że prosił bym o sprecyzowanie co to miał by być i jaki cel. To będę mogło powiedzieć cos więcej.

Planowanie obozu tutaj będzie ważna informacja zwrotna od przyjeżdzających z czym wymiary namiotów, i czy mają wiatę czy nie. Trzymał bym sie tutaj koncepcji centralnego rzędu z wiatami.
Przydała też by się informacja czy będą dostępni dla publiki i z czym (czyli informacje do pierwszej mapy)

Generalnie proponuje dyskusje na temat Świecina kotyuować w temacie Świecina 2025
Nie ma to jak z rana pomylić prochownicę z tabakierą.
Awatar użytkownika
Robert

Post autor: Robert »

Jako mały nieobecny, napiszę tu, bo się nie udało dotrzeć ostatnio.
Zmniejszy się moja aktywność (sprawy pracowe i rodzinne), jeszcze bardziej niż dotychczas, w efekcie czego będę wyłącznie dochodzący do ekipy, jeśli Wam pasuje taka układ.
Odpuszczam sobie imprezy komercyjne (również pokazy), ze Świecinem na czele. Czasu mam mało, a frajdy coraz mniej mi to dostarczało.
Awatar użytkownika
Robert

Post autor: Robert »

Jako mały nieobecny, napiszę tu, bo się nie udało dotrzeć ostatnio.
Zmniejszy się moja aktywność (sprawy pracowe i rodzinne), jeszcze bardziej niż dotychczas, w efekcie czego będę wyłącznie dochodzący do ekipy, jeśli Wam pasuje taka układ.
Odpuszczam sobie imprezy komercyjne (również pokazy), ze Świecinem na czele. Czasu mam mało, a frajdy coraz mniej mi to dostarczało.
ODPOWIEDZ