Świecino 2023

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mayris

Świecino 2023

Post autor: Mayris »

Temat organizacyjny.
Tu uwagi i pomysły!!

1. Stoiska super.
2. Dopracować sygnały dźwiękowe - dla naszej grupy i dla reszty obozu
3. Do stoisk książki dołożyć - np.: "Covering the blade", aby odwiedzający widzieli, że to poważne opracowania. A przy hełmach książkę Daniela o kapalinach koniecznie!!!
4. Jakub S. na narratora - po przejściu egzaminów u Mendora i u mnie :) z zakresu wiedzy o bitwie i o wojnie 13-letniej.
5. Ogrodzić przejścia pomiędzy namiotami i lasem dla turystów.
6. Matwiej zgodził się zostać kucharzem!!
7. Jakub S. - kuchnia dobrze spakowana
8. Adrian - pakowanie dużych rzeczy szybko i sprawnie!!
Awatar użytkownika
Matwiej

Re: Świecino 2023

Post autor: Matwiej »

Moja prośba do Igora, żeby wrzucił rozliczenie zrzuty jedzeniowej i podał ile było wpłat, ile wydaliśmy i ile zostało.
Prośba w kontekście przejrzystości i zakupu skrzyni kuchennej.

Plan obozu się sprawdził.

Jedyny temat do głównego organizatora ten sam co zawsze - ban na jeżdzenie autem po obozie od piątku do niedzieli (lub po 19).
Pozdrowienia ze Stolycy państwa krzyżackiego :))
Awatar użytkownika
Radosław Karolczuk

Post autor: Radosław Karolczuk »

Z cyklu "Pobożne życzenia lub gorzkie żale" (niezły tytuł osobnej zakładki , nieprawdaż ?) :

Zobowiązanie zarozumialców z kawalerii do bieżącego sprzątania po swoich pupilach (przynajmniej na terenie obozu).
Temat przedstawiłem Adamowi jeszcze w sobotę, ale proszę o jego możliwie silne "ugruntowanie".
W moim przypadku konsekwencją tego regularnego obsrywania głównej arterii obozowej i najbliższych przyległości - to wczorajsze gruntowne płukanie kół obu hufnic.
Jeśli kogoś temat zniesmaczył - przepraszam.
Pozdrawiam Wszystkich - Radek
---------------------------------------
Trzaśniem, bo zaśniem :D
Awatar użytkownika
Mayris

Wydatki Miłki i Moje: to łącznie: 822,20 zł
Kosz wiklinowy do kuchni: 250,00 zł
Spożywka - Mayris 151,04 zł
Spożywka - Mayris 84,50 zł
Spożywka - Miłka 98, 00 zł
Spożywka - Miłka 118,66 zł
Dzwon i lampki szklane - 120,00 zł (dzwon 300 i lampki 320, zostało mi 120, bo 500 wziąłem z poprzedniego popisu i kasy wyprzedażowej)

Do tego z LBH będą zrefundowane poniesione przeze mnie koszty:
Haki obozowe: 166zł
Przejazdy 4 x do Świecina i z powrotem z przyczepką: 387,81 zł
Awatar użytkownika
Igor kubisiak

Post autor: Igor kubisiak »

Wg kartki zapłacono 1220 zł
Faktycznie jest 1110

Lothar-10 za dżem oddać
Maciej karolczuk- 444 minus prywata za zakupy(spisane z wysłanych przelewów i paragonu)
Awatar użytkownika
Marek

Post autor: Marek »

Pomysły:
1.Zagrodzone przez chłopów drogi dojazdowe. Chciażby przy wjeździe na pole/parking postawić jakąś zaporę z drewna oraz 2 ubranych za chłopów którzy mówiliby że pilnują drogi przed wojskiem, ale za drobną opłatą przepuszczą - można to później ładnie wykorzystać w narracji w trakcie bitwy a i klimatyczniej jest od początku

2.Warty - Conajmniej w piątek i sobotę w obozie sa warty. Każda grupa która jest danego dnia ma obowiązek wystawić kilku lekkozbrojnych do warty. Warty mieszane między grupami (integracja) wg rozpiski sporządzanej każdego dnia rano

3. Warty kontrolują ruch turystów (uwaga od lublina)

4. Przestawienie adamowych namiotów i utworzenie ładnych alejek

5.Usunięcie sztucznych chorągiewek z dużego namiotu i zastąpienie lnianymi jedwabnymi krzyżackimi

6.Zgłoszenia chęci udziału w imprezie do 01.07
Komunikat na stronie wydarzenia w maju

7.Weryfikacja ubioru i uzbrojenia przy zgłoszeniach na impreze - (koszule pod zbroje też nie przejdą) Info o weryfikacji wraz z info o zgłoszeniach

8.Sprawdzenie kalendarza reko imprez -np z lublinem
Awatar użytkownika
Mayris

Był u mnie dziś Robert Śliwicki w sprawie butów.
Przy okazji porozmawialiśmy o Świecinie. I tak mniej więcej:

1. Aby impreza była piątek - niedziela
a) piątek ->turniej łuczniczy i walki
b) sobota -> tak jak zazwyczaj
c) niedziela obóz też otwarty dla zwiedzających - > wyjazd w poniedziałek

2. Powiedział, że konnych trzeba już zakontraktować w tym roku. Zaproponowałem Smoczą i Gniew. Chyba jeszcze Książęca jest? Gepetto pewnie lepiej zorientowany będzie. Budżet jest.

3. Aby LBH brało uczestników po stronie polskiej, a Boży Biesiadnicy po stronie krzyżackiej - aby wcześniej to ogłosić, aby więcej ludzi zebrać. Myślę, że do samej inscenizacji bitwy mogłoby tak być. Ale zostaje kwestia weryfikacji ubiorów.

4. Ustalenie terminu z Vivat Vasa, aby się nie pokrywały imprezy. I danie znać ludziom, kiedy impreza będzie odpowiednio wcześniej, aby mogli terminy ogarnąć.

5. Wspomniałem, aby wykluczyć konnych wikingów -wiedźminów i inne konne wynalazki. Dowiedziałem się, że tym zajmował się T. Książk.

6. Nadmieniłem, aby ludzie mieli choć robe i nakrycia głowy plus tyczka do ręki, aby na II poł. XV w. byli.
ODPOWIEDZ