Popis Lębork 10-12.11.2023

Awatar użytkownika
Mayris

Popis Lębork 10-12.11.2023

Post autor: Mayris »

Popis proponuję na bogato z uwzględnieniem obchodów Święta Niepodległości.

1. "Nie ma rekruta..." - A urwał nać skąd ma być? Na fb nasi członkowie mało udostępniają wydarzeń przez nas organizowanych - uważam to za skandal! To kilka kliknięć, aby to zrobić. Że będziemy, jesteśmy, wróciliśmy itp... plus kilka zdjęć. Marudzenie i narzekanie nie rozwiązuje problemu!

2. "Nie ma rekruta 2..." A urwał nać skąd ma być? Popis trwa od piątku wieczora do niedzieli do śniadania (albo okolic) śniadania. Policzyć kto ile był, kto się szybciej zawinął?! Jak ma być, skoro nasze działania nie są atrakcyjne nawet dla naszej grupy - tak to po części odbieram. Tak wiem, mało czasu...

3. "Nie ma rekruta 3..." A urwał nać skąd ma być? Działania muszą być też skierowane do mieszkańców i turystów w bezpośrednim kontakcie. Wtedy może będzie szansa na to, że ktoś przyjdzie porozmawia, zobaczy sprzęt itp. Nie ma wydarzeń -> nie ma takie możliwości. Proste.

4. "Nie ma rekruta 4"... A urwał nać skąd ma być? Brak promocji w przestrzeni publicznej. Zdjęcia/film promocyjny/prezentacja w szkołach/urzędach/kinie w Lęborku i instytucjach gdzie mają duże TV. Potrzeba nam na początek złożyć SUPER MEGA ATRAKCYJNĄ PREZENTACJĘ Z NAJLEPSZYCH ZDJĘĆ NASZYCH DZIAŁAŃ i puścić w obieg w powyższych instytucjach. Kto może coś takiego przygotować na 11.11.2023?

5. "Nie ma rekruta 5"... A urwał nać skąd ma być? Brak naszych sylwetek na naszym fb - EKSTRA ZDJĘCIE, imię i sylwetka Np. Tomasz z Tabora, strzelec II połowa XV wieku. Kto przygotuje?

6. ... Resztę na popisie, bo niecenzuralnie...

Dlatego proponuję wziąć udział w przemarszu z okazji Święta Niepodległości bardzo licznie, zbrojno, może nawet konno, oddać pod obeliskiem salwę z cz-p. Do tego potrzebni są ludzie zaangażowani. Jest okazja. Zachęcam.

Powiedziałam hough!
Malwina

Re: Popis Lębork 10-12.11.2023

Post autor: Malwina »

1. Malwina + Batalia
JakStu

Post autor: JakStu »

1. Malwina + Batalia
2. Jakub Studziński
Awatar użytkownika
Mariush

Post autor: Mariush »

My z Agatą przystąpiliśmy do prac organizacyjnych w związku z tą propozycją. Postaramy się, aby ktoś poprowadził zajęcia jeździeckie w stajni podczas naszej nieobecności. Gdy uda nam się nabrać pewności, że mamy zastępstwo - poinformuje. Dodatkowo zabiorę Wojtka aby pomógł na ziemi. Aktualny zarys planu formacji konnej jest następujący:
-dwóch kopijników (Ja i Mayris)
-dwóch strzelców (Malwina i Agata) (lub strzelec/chorągwiowy, lub w konfiguracji uzbrojenia jaka będzie potrzebna.

Jednocześnie prosiłbym o użyczenie miecza z pasem jeśli ktoś mógłby dokonać mi takiej przysługi, ponieważ ja mam brzydki, a Wy macie ładne.
Cacy

Post autor: Cacy »

Jeśli huki i strzały z CP to Radek i ja. Oferuje nasze trzy jednorurki.
Ja, Ela i może Robert zdecyduje się potrzymać hakownice w czasie gdy ona robi hałas.
1. Malwina + Batalia
2. Jakub Studziński
3. Cacy i Ela
Awatar użytkownika
Radosław Karolczuk

Post autor: Radosław Karolczuk »

1. Malwina + Batalia
2. Jakub Studziński
3. Cacy i Ela
4. Karolczuk Starszy i dwa dodatkowe działa. Busa do przewozu już obgadałem. Ma być głośno, niech będzie głośno.
---------------------------------------
Trzaśniem, bo zaśniem :D
Awatar użytkownika
Radosław Karolczuk

Post autor: Radosław Karolczuk »

Ad vocem - "Nie ma rekruta 5" :
Karty Postaci, waszmościowie, Karty Postaci...
Toż to gotowy super - materiał. Nie tylko miały służyć jako dowód dokonanego popisu, ale nawet padały propozycje ich oprawienia i wywieszenia na melinie. Swoją przygotowałem, gdzie utknęła reszta ?
---------------------------------------
Trzaśniem, bo zaśniem :D
Awatar użytkownika
Daniel Gosk

Post autor: Daniel Gosk »

1. Malwina + Batalia
2. Jakub Studziński
3. Cacy i Ela
4. Karolczuk Starszy
5. Daniel
Awatar użytkownika
Igor kubisiak

Post autor: Igor kubisiak »

1. Malwina + Batalia
2. Jakub Studziński
3. Cacy i Ela
4. Karolczuk Starszy
5. Daniel
6. Igor-niezawodnie z pawężą i tym razem w spodniach
Awatar użytkownika
Barbatvs

Post autor: Barbatvs »

Jest rekrut. odezwał sie do nas niejki Баран Арсен zainteresowany 2 poł XVw. i rwie sie do pracy. Skierowałem go na basztę w sobotę. Powiedział ze w tę nie da rady ale w następna przyjdzie. Także bedzie trzeba sie nim zaopiekowac i pogadac.
Prośba do adminów naszego fanpejdża do zaglądania do wiadomości bo bywa że ludzie piszą i nie dostają odpowiedzi, a ja nie bardzo czuje sie w kompetentny żeby odpowiadać.
Nie ma to jak z rana pomylić prochownicę z tabakierą.
ODPOWIEDZ